Wat is bewindvoering en andere veel gestelde vragen

Kosteloos kennismaken

Betrokken en deskundig

Gespecialiseerd in bewoners van zorginstellingen

Bij Mijn Bewind uit Tuijtenhorn zetten we ons in als bewindvoerder, maar wat is bewindvoering precies en waarom kunt u dit in sommige gevallen het best uitbesteden aan professionals? Daar geven we u graag een duidelijk antwoord op. Lees snel verder en ontdek wat bewindvoering is en waarom men hier soms professionele hulp bij krijgt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bewindvoering - Bewindvoerder - Mijn Bewind - Alkmaar en Schagen - zorginstellingen

Wat is bewindvoering precies?

Wanneer een volwassene niet meer voor zijn of haar financiën kan zorgen, wat de reden hier dan ook voor is, wordt er bewindvoering aangevraagd. De rechter benoemt dan een bewindvoerder die vanaf dat moment verantwoordelijk is voor de geldzaken van die persoon. Deze bewindvoerder helpt met het maken van beslissingen of neemt ze in zijn of haar plaats. Ook wordt de post afgehandeld, worden de vaste lasten betaald en wordt het contact met instanties zoals gemeenten onderhouden door deze persoon. De rol van bewindvoerder kan worden ingenomen door een naaste, maar hiervoor is het ook mogelijk om een professional in te schakelen. De rechter controleert of de aangestelde bewindvoerder zijn werk goed uitvoert, waardoor er geen misbruik van gemaakt kan worden.

Wanneer laat u iemand benoemen als bewindvoerder?

Er zijn diverse redenen waarom een volwassene niet meer voor zijn of haar financiën kan zorgen en waarom hij of zij dus bewindvoering moet aanvragen. Wat een vaak terugkerende reden is om bewindvoering aan te vragen, is dat de betreffende persoon gaat dementeren of andere zorgproblemen heeft, waardoor ze niet meer in staat zijn zelf keuzes te maken. Cliënten van zorginstellingen worden daardoor vaak gekoppeld aan een bewindvoerder. Maar ook mensen die de grip kwijt zijn, bijvoorbeeld vanwege schulden die alsmaar hoger worden, kunnen een bewindvoerder inschakelen.

Bewindvoering - Bewindvoerder - Mijn Bewind - Alkmaar en Schagen - zorgprofessionals

Waarom voor professionele bewindvoering kiezen?

Doorgaans kost het veel tijd en moeite om de rol van bewindvoerder in te nemen. U krijgt dan namelijk een hoop verantwoordelijkheden extra op uw bordje. Dat is voor veel mensen de reden waarom ze professionele hulp vragen bij de bewindvoering. U kunt ervoor kiezen om zelf de eerste bewindvoerder te blijven en hierbij ondersteund te worden door een professionele tweede bewindvoerder, maar het is ook mogelijk om de gehele verantwoordelijkheid bij een professional te leggen.

Heeft u nog meer vragen? Stel deze gerust aan ons!

Heeft u nog vragen over wat bewindvoering precies is of waarom u een bewindvoerder inschakelt die na het lezen van deze tekst nog onbeantwoord zijn? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Mijn Bewind. Zij vertellen u graag meer over alles wat met bewindvoering te maken heeft en waar een bewindvoerder voor in te schakelen is. Ook kijken we graag mee naar uw situatie om te bepalen of u mogelijk in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Stel uw vragen door te bellen naar ons kantoor in Tuitjenhorn via 085-8000825 of stuur een e-mail naar info@bewindvoerder-alkmaar-schagen.nl.