Tweede bewindvoerder

Iedere meerderjarige kan bewindvoerder zijn. Ouders treden op als bewindvoerders van hun verstandelijk beperkte zoon of dochter. Kinderen treden op als bewindvoerder van een dementerende vader of moeder. Er zijn heel veel situaties waarin een familielid of naaste als bewindvoerder optreedt van iemand die zelf (tijdelijk) niet in staat is zijn of haar eigen financiële belangen te behartigen.
Bent u eerste bewindvoerder, dan regelt u de financiële zaken voor uw naaste en bent u bovendien verantwoordelijk voor het eventuele vermogensbeheer. U kunt een vergoeding vragen voor de tijd die u hieraan besteedt en u hoeft geen verantwoording af te leggen aan andere naasten en familieleden. Om onafhankelijk toezicht te garanderen bent u verplicht als bewindvoerder jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter.

Wilt u af en toe kunnen overleggen over een beslissing of wilt u sparren met iemand die precies weet waar u rekening mee moet houden en wat u in de dagelijkse praktijk tegen kunt komen, dan kunt u daarvoor terecht bij Mijn Bewind. Als tweede bewindvoerder kunnen we u bijstaan in uw werkzaamheden en mocht u zelf (tijdelijk) niet in staat zijn het bewind op een juiste manier te voeren, dan kunnen wij die taak van u overnemen.

Bewindvoering - Bewindvoerder - Mijn Bewind - Alkmaar en Schagen - man bejaard